بقعه متبرکه امامزاده عبدالله از نوادگان حضرت ابوالفضل العباس (ع) می باشد و در 2 کیلومتری جنوب روستای سورک و در 45 کیلومتری مرکز استان واقع گردیده ساختمان بقعه به صورت 8 ضلعی مرتب و به سبک قاجاریه احداث گردیده است
بی بی تاج الملوک بختیاری، شش دختر داشت. او که همسر یکی از خوانین منطقه «سورک» چهارمحال و بختیاری بود، نذر کرد در صورت پسردار شدن، بقعه ای بر مزار امامزاده عبدالله بسازد.
امامزاده عبدالله سورک تا آن زمان بنای محقری از خشت و گل بود، اما با تولد نخستین پسر ارباب سورک بقعه ای با شکوه بر مزار این امامزاده بنا شد.
این بنا که در اوایل قرن حاضر از سوی بی بی تاج الملوک ساخته شد، دارای نقشه ای چند ضلعی است. گنبد مرکزی بقعه، دو پوشه و از جنس آجر است که رواقی چهار ایوانی بر آن دیده می شود. ایوان های چهار جانبه بنا به شیوه خاصی طراحی و به سمت خارج و پشت گنبد خانه، ساخته شده است. این نوع معماری از ویژگی منحصر به فرد این بقعه است چرا که ایوان بناهای مذهبی و از جمله مساجد، رو به یکدیگر و اطراف صحن و یا محوطه احداث می شوند.
در سال های اخیر به دلیل رانش زمین و تپه ای که بقعه امامزاده عبدالله روی آن ساخته شده، شکست هایی در دیوارهای ساختمان ایجاد شد.
در طول سال گذشته، عملیات استحکام بخشی ایوان شمالی و گنبد بقعه و همچنین پیش گیری از شکستگی بیشتر بخش های در خطر بقعه انجام شد. همچنین با احداث پله های سنگی از حرکت و رانش تپه جلوگیری به عمل آمد.
در طول سال جاری نیز با اعتباری بالغ بر چهار میلیون تومان، ساختمان امامزاده با ترمیم آجرها و اصلاح بندکشی آن باز پیدایی شد.
بنای این امامزاده در فاصله دو کیلومتری روستای سورک و بر فراز تپه ای با چشم اندازی زیبا و چشمه آبی در نزدیکی آن واقع است و در ایام مختلف مکان مناسب برای گردشگران و زایران محسوب می شود.
همچنین قلعه تاریخی روستای سورک و منطقه طبیعی _ فرهنگی «دلدل» در نزدیکی این امامزاده از دیگر مناطق جذب گردشگران منطقه است
موضوعات و اخبار مربوط به سورک
گویش و اصطلاحات محلی
خشکسالی و خسارات ان
معظل بیکاری و امار اعتیاد- جرم و بزه
دهیار جدید و برنامه های ایشان
ایا پیشرفت فرهنگی و اقتصادی در روستا قابل قبول است
افراد تحصیل کرده و دارای موقعیت
سد سورک منفعت یا ضرر
مهاجرت
همکاری اهالی درایجاد نظم وانضبات
روستاهای همجوار و جاذبه های توریستی
لینک توضیحات موارد بالا بزودی
برچسب ها : قلعه ,